Badrumsrenovering Askim

Badrumsrenovering Askim

badrumsrenovering askim

Marrakech kakel

Renovering av badrum i Askim

Det befintligt mindre badrummet bestod av en stor och klumpig duschkabin samt en varmvattenbredare som tog mycket yta av det redan lilla badrummet.
Kunden berättade under hembesöket vad hon hade för idéer och tankar med badrummet. Hon kände att varmvattenberedaren var ett stort problem då den åt upp så mycket yta.
Vi kunde se att det fanns en lösning runt hennes oro. Vi förklarade att vi kunde flytta på varmvattenberedaren till intill liggande rum som visade sig vara ett förråd under trappan och att kunden så skulle bli av med varmvattenberedaren helt i badrummet.

badrumsrenovering askim
Vägghängd toalett samt INR dusch

Vit blankt 25X40 kakel valdes till väggarna. Till golvet valde kunden Marrakech kakel som är lite unikt och vågat men väldigt vackert. Den tekniska benämningen på det vi till vardags kallar ”marockanskt kakel” är torrpressade cementplattor (eller betongplattor). Råvarorna är (portland)cement, kiselsand, marmormjöl, olika färgpigment och vatten. I motsats till många andra kakel- och klinkerplattor bränns cementplattorna inte i ugn utan de får sin styrka genom att de först pressas i en hydraulisk press och sedan långsamt får torka varvid plattorna härdas – cementen ”brinner”.
Plattornas mönster går 3-4 mm ned i plattan vilket innebär att färgen och mönstret inte försvinner av vanligt slitage.
Plattorna måste impregneras för att göra dem smuts- och vattenavvisande.

badrumsrenovering askim
Neptun badkar

Detta bestämdes samt så valde kunden att ha toalett, dusch och badkar i det lilla badrummet. Vi presenterade några lösningar som skulle göra det möjligt att spara yta och ändå få plats med allt kunden önskat. Vi valde att montera och installera en vägghängd toalett. Med en vägghängd toalett kan man spara en hel del yta, toaletterna är olika från leverantör och modell men det finns vissa som är 48 cm men det ska även finnas modeller som är kortare än så.

badrumsrenovering askim
Inred med färg och form

Badrumsinredning bestod av märken som INR, Neptun, Svedberg, Willroy & Bosch, Unidrain som kombinerades med stor känsla. Badrummet är stilrent men samtidigt lite vågat då kombinationen vitt kallt, stilrent med marrakech kakel som ger liv i badrummet.

badrumsrenovering askim
Pop-up ventil

Kunden var mycket sympatisk, trevlig och nöjd. Denne bidrog till en god arbetsmiljö och fick oss att prestera samt ge det lilla extra.